До питання про визначення предметної області досліджень за спеціальністю «Геодезія та землеустрій» - Martyn, A.; Trevoho, I.; Ievsiukov, T.; Burshtynska, Kh. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2021)
У статті у порядку обговорення запропоновано зміст предметної області досліджень запровадженої у 2015 році в Україні спеціальності «Геодезія та землеустрій» як множини всіх предметів, властивості яких і відношення між якими мають розглядатися у відповідній науковій теорії. На основі усталеної практики дослідницької роботи, а також міжнародних підходів до визначення предмету сучасних геодезії та землеустрою, запропоновано виділити п’ять підмножин області досліджень (спеціалізацій): геодезія та картографія; геоінформатика і аерокосмічні дослідження Землі; земельний кадастр; землеустрій; управління земельними ресурсами. Для кожної із підмножин предметної області досліджень запропоновано детальний опис предметної спрямованості, що дозволяє конкретизувати контекст та зміст відповідних досліджень.Ключові слова: геодезія, землеустрій, предметна область, сфера досліджень, доктор філософії, магістр, бакалавр.