Особливості формування земельних ділянок для обслуговування господарських будівель і споруд автомобільного транспорту - Kustovska, O.; Verteletskyi, O.; Rudenko, A. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2021)
У статті досліджено процес формування земельних ділянок для обслуговування господарських будівель і споруд автомобільного транспорту. Обґрунтовано, що специфікою категорії земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення є те, що їх формування як самостійної категорії земель здійснюється значною мірою за рахунок вилучення або викупу земель із сфери сільськогосподарського чи лісогосподарського виробництва.Обгрунтовано особливості відведення земельних ділянок комерційного використання, зокрема, земельних ділянок для обслуговування господарських будівель і споруд автомобільного транспорту. Вказані етaпи будівництвa об’єктів автомобільного транспорту та перелік документів, які зaмoвник прoeкту, крім зaвдaння нa прoeктувaння, надaє прoeктній oргaнізaції. Встановлено, що матеріали попереднього погодження місця розташування об’єкта є складовою частиною проекту відведення земельної ділянки.Обгрунтування формування земельних ділянок для обслуговування господарських будівель і споруд автомобільного транспорту було розглянуто в умовах Прилуцького району Чернігівської області.Ключові слова: земельні ділянки, будівництво та обслуговування, будівлі і споруди автомобільного транспорту, оренда, постійне користування.