Деякі питання аналізу колізій чинного земельного законодавства - Dorosh, Y.; Dorosh, O.; Avramchuk, B.; Barvinskyi, A.; Demchuk, V. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2021)
У статті проаналізовано основні правові колізії, що виникли у результаті прийняття змін до земельного законодавства України протягом 2020-2021 років.З’ясовано, що передача земельної ділянки у користування передбачає наявність дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості). Водночас при цьому виникає інша колізія – вказана технічна документація виконує таку ж функцію як і проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок у користування.У результаті аналізу змін до Закону України «Про землеустрій», мовстановлено, що формулювання тексту статті в частині підстави виконання робіт має два шляхи трактування, перший з яких стосується земельних ділянок приватної власності, а другий – державних та комунальних земельних ділянок, які перебувають у користуванні.Крім того, виявлено, що в останніх редакціях нормативно-правових актів поняття «власник» та «власник (розпорядник)» зустрічаються поруч один з одним, що дає змогу констатувати, що автори нормативного акту мали на меті розділити розпорядження земельними ділянками приватної власності з одного боку та державними і комунальними – з іншого.Ключові слова: законодавчі акти, земельні ділянки, землеустрій, поділ (об’єднання) земельних ділянок, приватизація земельних ділянок.