До питання про правила робочого проектування в землеустрої - Martyn, A.; Kolhanova, І. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2021)
Запропоновано науково-методичні підходи до розроблення робочих проектів землеустрою щодо здійснення заходів з рекультивації порушених земель, зняття та перенесення родючого шару ґрунту, консервації деградованих та малопродуктивних угідь, поліпшення сільськогосподарських і лісогосподарських угідь, захисту земель від ерозії, підтоплення, заболочення, вторинного засолення, висушення, зсувів, ущільнення, закислення, забруднення промисловими та іншими відходами, радіоактивними та хімічними речовинами, розроблено структуру і зміст таких проектів. Встановлено комплекс якісних та кількісних показників, параметрів, що регламентують розроблення робочих проектів землеустрою з урахуванням екологічних, економічних, соціальних, природно-кліматичних та інших умовКлючові слова: рекультивація порушених земель, землювання, робочий проект землеустрою, ґрунтовий покрив, родючий шар ґрунту.