До правил розроблення робочих проектів землеустрою щодо поліпшення стану сільськогосподарських угідь - Koshel, A.; Kolhanova, I.; Kempa, O.; Stacherzak, A. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2024)
Запропоновано науково-методичні підходи щодо розроблення заходів поліпшення стану сільськогосподарських угідь в сучасній документації із землеустрою. Основна увага приділяється агроекологічним, агрохімічним та агротехнічним підходам, які спрямовані на забезпечення стійкого розвитку аграрного сектору.Агроекологічний підхід включає оцінку стану ґрунтів, збереження біорізноманіття та раціональне використання водних ресурсів. Агрохімічний підхід передбачає проведення аналізу ґрунтів, раціональне внесення добрив і використання органічних добрив для поліпшення структури ґрунту. Агротехнічний підхід зосереджується на використанні консерваційних технологій, сівозміни та заходів захисту від ерозії.Інтеграція цих підходів дозволяє комплексно підходити до питання поліпшення стану сільськогосподарських угідь, що сприяє підвищенню продуктивності та збереженню природних ресурсів. Стаття пропонує практичні рекомендації для фермерів та агрономів, зацікавлених у сталому розвитку аграрного сектору.Ключові слова: охорона земель сільськогосподарського призначення, землеустрій, поліпшення стану земель сільськогосподарського призначення, управління земельними ресурсами, документація із землеустрою
Keywords: охорона земель сільськогосподарського призначення; землеустрій; поліпшення стану земель сільськогосподарського призначення; управління земельними ресурсами; документація із землеустрою